KAYIT TAKVİMİ VE KAYIT KOŞULLARI

ANA SINIFI VE 1.SINIFLAR

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ve Özel Taş Okulları Kurumlar Yönetmeliğinin 1a ve 1b maddelerine göre; 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı için;

1.sınıflara 2016 yılında, ana sınıflarına 2017 yılında doğan öğrenciler başvuru yapabilir.

Ana sınıfı ve 1. sınıflar için başvurular 16 Şubat 2022 Çarşamba günü başlayacak, 24 Şubat 2022 Perşembe günü sona erecektir. Başvurular 08.30 - 17.00 saatleri arasında okuldan yapılacaktır.

Başvuru, öğrencinin annesi veya babası tarafından yapılacak, diğer aile yakınlarının başvurusu kabul edilmeyecektir. Başvuru esnasında öğrencinin kimlik belgesinin fotokopisi ve 1 adet fotoğrafı okula teslim edilecek ve başvuru formu doldurulacaktır.

Okulumuza gelen tüm ziyaretçilere HES kodu sorgulaması yapılmaktadır.

Başvuruda bulunan adayların; yalnızca mülakat sırasını belirlemek amacıyla 26 Şubat 2022 Cumartesi günü saat 15.00’da, önce 1.sınıflar  sonra ana sınıfları için kura çekilişi yapılacaktır.

ARA SINIFLAR

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı için 2, 3, 4, 5, 6, 7. ve 8. sınıflarımıza kontenjan açılması durumunda öğrenci alınacaktır.

Adayları belirlemek üzere 26 Şubat 2022 Cumartesi günü Öğrenci Tanıma Çalışması yapılacaktır. Öğrenci Tanıma Çalışmasına katılabilmek için başvurular 16 Şubat 2022 Çarşamba günü başlayacak, 23 Şubat 2022 Çarşamba günü sona erecektir. Başvurular 08.30 - 17.00 saatleri arasında okuldan yapılacaktır.

Öğrenci velilerinin şahsen okula gelerek başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvuru, öğrencinin anne veya babası tarafından yapılacak, başka bir yakının başvurusu kabul edilmeyecektir. Başvuru esnasında öğrencinin kimlik fotokopisi ve 1 adet fotoğrafı okula teslim edilmelidir.

Okulumuz, Sorgulamaya Dayalı Uluslararası Ezbersiz Eğitim Programını (The International Baccalaureate Primary Years Programme) yürütmektedir. Program gereği  öğrencinin özne olması, öğrenmesine sahip çıkması ve kendini yönetme becerisi temel kabul edilmektedir.

Öğrencinin gelişimi için ailenin okul ile düzenli olarak işbirliği yapması beklenir. Yıl içinde bu amaçla yapılacak toplantılara velilerin katılımı okul açısından önemli ve gereklidir.

Öğrencinin gelişimine ilişkin okul yönlendirmelerine ailenin olumlu yaklaşması ve önerileri dikkate alması beklenir. Okulumuzda velilerin okulu geliştirmeye yönelik eleştirileri ve önerileri önemsenir, ancak eğitim uygulamalarına ve okul ilkelerine müdahalesi kabul edilemez.

Kesin kayda davet edilen öğrencinin belirlenen süre içerisinde kaydının yapılmaması durumunda; öğrenci kayıt hakkını kaybeder.

Ödemelere ilişkin olarak taksit sayısının arttırılması ve indirim konusundaki talepler okul ilkeleri doğrultusunda kabul edilmemektedir.